gesprekken

Naast mijn journalistieke leven help ik mensen ‘op verhaal komen’. Verstevigd door opleidingen in de narratieve en zingevingscoaching bied ik ‘kerngesprekken’ aan mijn keukentafel: conversaties waarin mijn gast en ik samen op zoek gaan naar wat voor hem of haar betekenis geeft. We zoeken naar rode draden in leven en werk, verwoorden en vervlechten die. 

Samen kunnen we eventueel een tekst maken die in glasheldere bewoordingen duidelijk maakt waar jij voor staat. Handig voor bijvoorbeeld een presentatie, een boekomslag, een pitch, een website, een LinkedIn-profiel. 

Ik bied dergelijke kerngesprekken ook eenmalig. Op basis van voorwerk dat ik stuur reizen we in vogelvlucht langs je leven, en rijgen we de lijnen samen. Ik zoek naar kernthema’s, en naar het onderliggende richtinggevende principe van jouw leven en werk: de vurige interesse die je keuzes stuurt, jouw unieke verlangen, de ‘opdracht’ die je jezelf soms onbewust in het leven hebt gegeven. 

Na afloop stuur ik een samenvatting van ons gesprek.

Zo’n gesprek of gesprekstraject kan fijn zijn op het moment dat je de draad kwijt bent, op dood spoor staat, over een belangrijke keuze twijfelt, niet meer weet welke kant het op moet. Een soort speeddaten in zingeving, zeg maar. 

Een paar reacties: 

“Het is goed om bij jezelf stil te staan bij wat je allemaal beweegt. Ik vond het gesprek prettig, inspirerend en zeker waardevol. Annemiek is een open en warm persoon, stelt iemand op z’n gemak. In het verslag kan ik me heel goed in vinden. Mijn eigenschappen komen hierin heel duidelijk naar voren en ik heb besloten om dit verslag te gaan gebruiken voor de eerste kennismaking inzake het Phd traject bij Nyenrode.”

Reshma Behary Laigsingh – registeraccountant, fiscaal jurist

“Ik vind dat je het gesprek echt heel treffend en in mooie woorden hebt beschreven, ik ben er echt heel blij mee! Ontzettend bedankt.”

Rinke Vreeke, freelance programmamaker, stadsgeograaf

“Annemiek neemt ruimschoots de tijd om je levensverhaal door te lopen. Ze stelt de juiste vragen, ziet de grote lijnen (die je gek genoeg zélf soms niet ziet) en geeft je nieuwe inzichten. Ik vond het een heel waardevol gesprek, dat nog lang bleef nasudderen in mijn hersenpan.”

 Karine Hoenderdos, journalist

“Wat heb je het ongelooflijk treffend opgeschreven! Inspirerend en nodigt mij ook uit de volgende stappen te zetten.”

Andy Koster – interimmanagement zorg 

“Zo waardevol. Dank je voor ons gesprek.” 
Riemke Jaanus – impact marketing manager

“Annemiek stelde me niet alleen op mijn gemak met haar ontspannen gastvrijheid, maar bracht diepgang aan in ons contact door haar oprechte belangstelling. Haar terechte, rakende, vragen geven mij het gevoel een laagje dieper te komen in mijn zelfbewustwording. Ik zag helder welke patronen in mijn leven een rol spelen. Een verrijkende ervaring en een mooi gesprek!”

Margot Thomassen, psycholoog, coach, trainer

“Het kerngesprek met Annemiek heb ik als enorm waardevol ervaren omdat ik er daarna concreet mee aan de slag kon bij het herpositioneringsvraagstuk van mijn merk en bedrijf.

De prachtige samenvatting na afloop is voor mij een document geworden waar ik de zorgvuldig uitgekozen woorden vind die recht doen aan mijn verhaal en als inspiratie dient voor de manier waarop ik het ook zelf kan uitdragen.”

Lisa Maduro Operations Manager Centrum voor Mindfulness

“Ik vond ons gesprek heel prettig en vond het heel leuk dat je zo oprecht geïnteresseerd was en goede vragen stelde. En ook dat je echt de tijd voor me nam.”

Hanneke Goosen – docent en psycholoog